In 2006 ben ik ingewijd als Reiki-healer en in 2012 werd ik ingewijd als Reiki-master, waardoor ik sindsdien ook andere mensen kan inwijden als healer.
Reiki betekent letterlijk Universele Levensenergie. Door middel van een behandeling met reiki wordt er gezorgd dat de energiehuishouding in orde wordt gemaakt. In het menselijk lichaam lopen verschillende energiebanen, welke geblokkeerd, verstopt of lek kunnen raken. Met behulp van een reiki-behandeling wordt dit opgelost.
Reiki werkt niet met persoonlijke energie, maar de behandelaar kanaliseert de energie, die zich overal om ons heen bevind, en geeft deze door. De behandelaar gebruikt hierbij zijn of haar handen, die op bepaalde plekken op het lichaam worden gelegd. Zodoende wordt de energie doorgegeven.
Een behandeling met reiki kan ingezet worden bij zowel fysieke als mentale klachten. Het is vooral gericht op het verbeteren van levenskwaliteit en ondersteunt bij fysieke klachten het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Met reiki kunnen we:

  • Onze lichamelijke gezondheid verbeteren: zoals bij griep en verkoudheid, (chronische) vermoeidheid, verhoogde prikkelbaarheid
  • Onze mentale gezondheid stimuleren: voor een harmonieuzer leven zodat je je weer beter in je vel voelt
  • Bewuster gaan leven: door blokkades ongedaan maken, onderdrukte gevoelens en emoties vrijmaken, gebeurtenissen uit het verleden verwerken

Kies je bewust en dus met kennis van zaken voor reiki? Dan is zo’n reiki behandeling een doeltreffend hulpmiddel op zowel fysiek, geestelijk en spirituele vlak.

Het is bij mij dus mogelijk om een reiki-behandeling te ondergaan, maar mocht je zelf deze kennis en kunde willen vergaren, dan is er ook de mogelijkheid om zelf een inwijding te ontvangen, zodat je kunt beginnen met jezelf en anderen te behandelen.
Over inwijding om zelf te kunnen behandelen vind je meer informatie onder het kopje Training